miercuri, 23 august 2017

Gazduire domeniu de la Mxhost pe Blogger

Cum sa gazduiesti un domeniu  ".ro" cumparat de la Mxhost pe Blogger? Ei bine,ieri am cumparat acest domeniu de la Mxhost,iar dupa ce domeniul a fost activat,m-am trezit cu stupoare, ca cei de Mxhost nu au Dns-Managment.
Trist dar adevarat!
Am cautat informatii pe Gogu,dar din ce am gasit,"necajitii" au fost indrumati sa deschida un tiket de support,unde au fost indrumati sa cumpere un pachet cu gazduire, pentru managmentul de dns din Cpanel.


Nu e nevoie de asa,pentru ca vom tine dns-ul domeniului cu serviciul gratuit Cloudflare.
Nu cred ca mai e nevoie sa vorbim despre serviciul Cloudflare,pentru ca toti stiu ce este si cu ce se mananca.
Dupa  ce domeniul cumparat este activ,se intra in sectiunea de "Setari se baza" in Blogger si se adauga un domeniu terta parte.


Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus,am adaugat un domeniu "Terta Parte" si mi-a dat o eroare,ceea ce este si normal,iar mai jos doua setari de dns "CNAME".
Acum va logati in contul de Cloudflare,si adaugati un nou domeniu,dupa care sistemul va scana dns-urile existente pe acel domeniu.
Va da o eroare ca nu a gasit nimic,dupa care veti avea optiunea sa configurati dns manual:

  • Introduceti valoarea cname,apoi in prima casuta "www" , urmand ca in a doua casuta urmatoare sa introduceti "ghs.google.com si dati "ADD RECORD"
  • Introduceti cel de-al doilea CNAME ce sa gaseste in acea eroare.
Mai jost aveti o intructiune in care vi se ofera la download un fisier dns,pe care il puteti uploada direct in Cloudflare,sau daca nu deschideti-l si introduceti toate acele valori,pe rind in Cloudflare.
Dacă furnizorul dvs. de domeniu acceptă, descărcați fișierul de setări DNS.

Dupa ce ati introdus toate valorile pe rind,va trebui sa arate ca in imaginea de mai jos:


Dupa ce totul arata ca in imaginea de mai sus,dati continuare.Veti primii doua nameservere,ceva de gen eva.ns.cloudflare.com si theo.ns.cloudflare.com, care le introduceti la Mxhost in sectiunea de NAMESERVERE PROPRII.

 Pentru ca domeniul sa fie acceptat in consola Blogger,trebuie din webmaster tools sa-i verificati autoritatea,unde o sa primiti acele valori TXT pe care le veti introduce in Cloudflare,apoi verificati autoritatea domeniului.Odata ce a fost validat,domeniul va fi adaugat cu succes in Blogger iar blogul tau va fi vizibil pe noul domeniu.
Bafta!


EmoticonEmoticon