joi, 3 august 2017

Recuperare fisiere de pe un card formatat

Se poate intampla uneori ca atunci cind conectam telefonul la calculator pentru a accesa memoria interna sau cardul aflat in telefon,sa dea eroare ca este o problema cu cardul si iti va cere sa-l formatezi (aceeasi lucru se poate intampla si cu un stick usb, cu un hard-disk extern,sau de ce nu chiar cardul de aparatul foto)...
Da,trist.Singura optiune pe care o ai este sa formatezi acel card,stick sau ce-o fi!
Nu sunt sigur,dar e posibil sa se poata repara folosind comanda chkdsk /E din promt commanderul de windows,nu am incercat sincer.
Am formatat cardul direct din softul telefonului,apoi fara a mai scrie nimic pe el,l-am scanat cu un program de recuperar fisiere.Si a mers!
Am incercat bine-inteles citeva programe care nu au dat rezultate,dar pina la urma am gasit ceea ce am cautat:
RECUVA- un program gratuit pentru recuperat fisiere sterse,a meritat toata atentia ca sa ma faca sa scriu acest articol.Este singurul program care poate face acest lucru,pe windows 10-felicitari!
Recuva este un program ce poate fi atât instalat cât și folosit ca aplicație portabilă. Îți recomandăm să folosești versiunea portabilă, pe care o poți descărca de aici.
Descarc-o pe un stick de memorie USB, dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe ea și extrage-i conținutul.


După ce a fost dezarhivat, deschide folderul unde se găsește Recuva și alege versiunea care se potrivește pentru calculatorul tău. Recuva.exe este fișierul pe care trebuie să îl rulezi dacă ai un sistem de operare pe 32 de biți. Recuva64.exe este fișierul pe care trebuie să îl rulezi dacă ai instalat un sistem de operare pe 64 de biți.
Download Recuva Portable edition aici:EmoticonEmoticon